اقتصاد و حقوق

وبلاگی دربردارنده ی مطالب مرتبط با اقتصاد و حقوق

اقتصاد و حقوق

وبلاگی دربردارنده ی مطالب مرتبط با اقتصاد و حقوق

آشنایی با پایگاههای استنادی ISI

دوستدار علم | شنبه, ۲۸ بهمن ۱۳۹۱، ۱۰:۵۶ ق.ظ

آشنایی با پایگاههای استنادی ISI

 

زیر بنای جامعه اطلاعاتی، “اطلاعات“ است. برای مشخص کردن جایگاه کشورها در جامعه اطلاعاتی قبل از هر چیز به میزان تولید اطلاعات در کشور توجه می‌شود. منظور از اطلاعات، اطلاعات مبتنی بر مطالعه منظم و پژوهش‌های علمی است. مقاله‌های علمی که در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ می‌رسد مهمترین خروجی پژوهشهای مولد علم می‌باشد.

یکی از شاخص‌های توسعه یافتگی کشورها نیز میزان حضور آن‌ها در صحنه تولید دانش و ارائه نظریه‌ها و یافته‌های علمی است. تولید و گسترش علم تأثیر عمیقی در تمام حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور دارد. مسأله مهمی که در بحث تولید علم دارای اهمیت است نمایه شدن یک تحقیق در پایگاه‌های اطلاعاتی می‌باشد. زیرا با نمایه‌سازی مقاله‌ها و گزارش‌های پژوهشی دستیابی به تحقیقات گذشته میسر گشته و از انجام کارهای تکراری جلوگیری می‌شود. یکی از شاخص‌های اساسی که براساس آن، کشورهای مختلف از نظر علمی درجه‌بندی می‌شوند میزان تولید مقاله‌های علمی آن کشور در مجلات تحت پوشش مؤسسه اطلاعات علمی ISI)  Institute of Scientific Information) است.

رعایت قواعد نشر بین‌المللی، داوری تخصصی مقاله‌های چاپ شده رعایت زمانبندی، نظم نشر و زبان گویای بین‌المللی سبب پذیرش جهانی استاندارد این مجله‌هاست همین امر سبب شده که مقاله‌های چاپ شده در این مجله‌ها در زمره تولید علمی محسوب شود (صبوری، 82)[1]

پایگاه اطلاعاتی  ISIشامل سه بخش می‌باشد

1-    نمایه‌نامه استنادی علوم محض SCI) Science Citation Index) که در برگیرنده 150 رشته مختلف در حوزه علوم محض می‌باشد.

2-    نمایه‌نامه استنادی علوم اجتماعی (Social Science Citation Index (SSCI که حوزه‌های گوناگون علوم اجتماعی را در بر می‌گیرد.

3-    نمایه‌نامه استنادی هنر و علوم انسانی (Art & Humanities Citation Index (HSCI رشته‌های مختلف هنر و علوم انسانی را شامل می شود.

در حال حاضر دانشگاه فردوسی مشهد به پایگاه‌های اطلاعاتی تحت پوشش ISI   دسترسی دارد. آدرس الکترونیکی این پایگاه www.isiknowledge.com‌ می‌باشد.

بعد از ورود به صفحه اصلی می‌توانید پایگاه مورد نظر خود (یکی از پایگاه‌های معرفی شده در بالا) و یا هر سه را انتخاب کنید.

جستجو براساس نام نویسنده، نام مجله، نام کشور، موضوع و کلید واژه میسر است. نکته جالب و قابل توجه در نمایش اطلاعات این است که با کمک امکاناتی که تحت عنوان Analyse در اختیار استفاده کننده قرار می‌دهد می‌توانید به تحلیل نتایج جستجوی خود بپردازید. تحلیل و رتبه بندی نتایج جستجو نیز براساس فیلد های نویسنده، کشور، نام مجله و ... میسر شده است. علاوه بر این نمایه نامه‌های استنادی دروازه‌هائی برای پیدا کردن نویسندگان هسته و مجله‌های هسته در رشته‌های مختلف می‌باشند. این امر نیز با بررسی تعداد استنادهایی که به هر مقاله داده شده تحت عنوان time cited که در بالای عنوان مقاله آمده است قابل تشخیص است و هر چه تعداد استناد به مقاله یا شخص خاصی بیشتر باشد نشان‌دهنده اعتبار نویسنده در آن حوزه خاص می‌باشد.



1- زهره عباسی (کارشناس ارشد مرکز اطلاع‌رسانی و کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد)

2- علی اکبر صبوری  (1382). " مروری بر تولید علم در سال 2003". رهیافت، ش.31، ص. 21-23.

 

  • دوستدار علم

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی